υπογλυκαιμια σκυλου
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε το μεσημέρι της Τετάρτης ότι η Κομισιόν δεν θεωρεί ότι η έως τώρα πολιτική της Ε. Ε. στη διαχείριση του μεταναστευτικού υπήρξε «διχαστική» και «αναποτελεσματική».
Την ίδια ώρα τόνισε ότι η επιστροφή σε ένα προ-κρίσης μοντέλο, σε μια απομονωμένη και μη συντονισμένη εθνική δράση «δεν είναι επιλογή».
πέτερ φαν χάουτεν
μπρουσκο μυ γρεβενα
υπογλυκαιμια σκυλου
«Κάτι τέτοιο θα πρόδιδε τη συλλογική μας προσπάθεια των τελευταίων χρόνων για τη διαχείριση του μεταναστευτικού», δήλωσε ο Μ. Σχοινάς, που παράλληλα σημείωσε ότι τα κράτη-μέλη πρέπει να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό με κοινή προσέγγιση.
https://utkgompv.blogspot.com/2019/04/blog-post_17.html
Υπογράμμισε δε, ότι το σημείωμα που διένειμε χθες το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μόνο εν μέρει αντανακλά την κοινή συνολική προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Σχοινάς εξέφρασε τη δυσφορία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ότι το σημείωμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δεν αγγίζει το θέμα Σένγκεν, σημειώνοντας πως η ευρωπαϊκή προσέγγιση δεν έχει να κάνει μόνο με τη διαχείριση των συνόρων και τη χρηματοοικονομική στήριξη για την Αφρική, αλλά και με την αλληλεγγύη εντός της ΕΕ και τη διατήρηση της ελεύθερης διακίνησης στη ζώνη Σένγκεν.
«Η Επιτροπή διαφωνεί απόλυτα με τη δήλωση ότι ο μηχανισμός μετεγκατάστασης, ήταν αναποτελεσματικός», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, υπενθυμίζοντας ότι πάνω από 32.000 πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 90% των επιλέξιμων ατόμων προς μετεγκατάσταση» τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προστατεύει το νόμο και τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο .
«Η απόφαση για το μηχανισμό μετεγκατάστασης είναι απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η νομιμότητα της οποίας έχει επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», υπενθύμισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θεωρεί πως μια συμφωνία για το μεταναστευτικό θα είναι εφικτή μόνο αν υπάρχει υπευθυνότητα και αλληλεγγύη.
Η Κομισιόν έχει προτείνει την αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ χαρακτήρισε διχαστικές και αναποτελεσματικές τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις στην κατανομή των προσφυγικών ροών στα κράτη-μέλη, υιοθετώντας ουσιαστικά τη θέση Πολωνίας, Ουγγαρίας και Τσεχίας, που αρνούνται να δεχθούν την μετεγκατάσταση προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία, όπως αποφασίστηκε το 2015. Να σημειωθεί πως η Κομισιόν έχει παραπέμψει τις τρεις αυτές χώρες στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη στάση τους αυτή στο προσφυγικό.
Το θέμα των μετεγκαταστάσεων συνδέεται με τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, που καθορίζει την πρώτη χώρα εισόδου στην ΕΕ ως υπεύθυνη για την εξέταση του αιτήματος ασύλου από υποψήφιους πρόσφυγες, γεγονός που έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα σε χώρες «πρώτης γραμμής» όπως είναι η Ελλάδα και η Ιταλία.
No comments:
Post a Comment