βιβλιο μαθητη αοθ γ λυκειου
Η φαρμακοβιομηχανία μπορεί να διασφαλίσει την παραγωγή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Ο κλάδος μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη νέα εποχή, αρκεί να το επιτρέψουν οι συνθήκες: ένα σταθερό οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, μία λογική φορολογική (και όχι φοροεισπρακτική) πολιτική και φυσικά ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων.
θαλασσακι μαριζα κωχ
Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών στο τελευταίο του εβδομαδιαίο δελτίο «Η χώρα βγαίνει από τα Μνημόνια χωρίς να διαθέτει την παραγωγική βάση και την εξωστρέφεια που απαιτείται για να απογειωθεί η οικονομία της. Χρειάζεται λοιπόν, συνέχιση και εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων, ώστε να αυξηθούν τα μερίδια των επενδύσεων έναντι της κατανάλωσης και των εξαγωγών έναντι των εισαγωγών στο ΑΕΠ.
Οι επενδύσεις δεν έρχονται απλώς και μόνο επειδή βγαίνουμε από τα Μνημόνια. Προϋποθέτει να ισχύσει στην Ελλάδα το σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας μιας ελεύθερης και διεθνώς ανταγωνιστικής οικονομίας της αγοράς, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο».
https://kdlbsywv.blogspot.com/2019/01/blog-post_81.html
Έτσι, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος συμμετείχαν την περασμένη Παρασκευή, μαζί με 19 ακόμη βιομηχανικούς περιφερειακούς και κλαδικούς φορείς, σε συνάντηση του ΣΕΒ, θέτοντας προς τον αναπληρωτή υπουργό Βιομηχανίας Στέργιο Πιτσιόρλα οκτώ προτεραιότητες για τη βιομηχανική ανάκαμψη.
Οι κοινές αυτές προτάσεις, μπορούν να δώσουν μία άμεση τόνωση για τη βιομηχανική αναγέννηση της χώρας, που μπορούν να συνεισφέρουν στην αύξηση του μεριδίου της μεταποίησης στο 12% του ΑΕΠ, έως το 2020.
Ειδικότερα, προτεραιότητα για τους βιομηχανικούς συνδέσμους είναι τα εξής σημεία:
Σχολιάζοντας τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η βιομηχανία-μεταποίηση δίνει ενθαρρυντικά μηνύματα ανάκαμψης. Καινοτομεί, επενδύει, παράγει και εξάγει. Η ταχύτερη βιομηχανική ανάκαμψη είναι προϋπόθεση για τη δημιουργία νέων και σταθερών θέσεων εργασίας. Η αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου βιομηχανίας στην Κυβέρνηση αποτελεί σίγουρα θετική εξέλιξη και ικανοποιεί πάγιο αίτημα του ΣΕΒ και των υπόλοιπων παραγωγικών φορέων. Καλούμε την Πολιτεία να προωθήσει τους επόμενους μήνες έως το τέλος του έτους στοχευμένες παρεμβάσεις για την απλοποίηση του επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος εντός του οποίου λειτουργεί η Ελληνική μεταποίηση. Πρόκειται για σημαντική πρόκληση που απαιτεί σημαντικό δι-υπουργικό συντονισμό από τον κ. Πιτσιόρλα. Ο ΣΕΒ, η Ελληνική Παραγωγή, οι περιφερειακοί και κλαδικοί βιομηχανικοί σύνδεσμοι έχουμε κοινή αντίληψη και προτάσεις ώστε η Ελλάδα να σταματήσει να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της ευρωπαϊκής κατάταξης στη συνεισφορά της βιομηχανίας στην οικονομία (περίπου 9% του ΑΕΠ έναντι 15% του μέσου ευρωπαϊκού όρου).»
Αρκεί όλα τα παραπάνω, να μην μείνουν για ακόμη μία φορά στα χαρτιά, αλλά να γίνουν πράξεις. Το οφείλουμε στους Έλληνες που άντεξαν και έβαλαν πλάτη στα χρόνια της κρίσης, αλλά και στις επιχειρήσεις που στήριξαν όχι μόνο την αιμορραγούσα οικονομία αλλά και την καταρρακωμένη κοινωνία που διψά για να σηκώσει κεφάλι!
θαλασσακι μαριζα κωχ
https://abtecfes.blogspot.com/2019/03/blog-post_67.html
No comments:
Post a Comment