κλιματιστικο ριχνει την ασφαλεια
Η Αμερικανίδα Κόουλμαν και ο Καναδός Μπόιλ απήθχησαν το 2012 στο Αφγανιστάν από το δίκτυο Χακάνι, που συνδέεται με τους Ταλιμπάν. Απελευθερώθηκαν λίγες ημέρες νωρίτερα από τον στρατό του Πακιστάν, που τους εντόπισε στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, μαζί με τα τρία παιδιά τους που απέκτησαν όσο καιρό ήταν αιχμάλωτοι.
«Η ηλιθιότητα και το κακό του δικτύου Χακάνι που απήγαγε έναν προσκυνητή και την έγκυο σύζυγό του, που είχαν πάει να βοηθήσουν απλούς χωρικούς στις περιοχές του Αφγανιστάν που ελέγχονταν από τους Ταλιμπάν, ξεπεράστηκαν μόνο από την ηλιθιότητα και το κακό να επιτρέψουν τον φόνο της κόρης μου Μπόιλ, της μάρτυρα Μπόιλ, εξαιτίας της επίμονης άρνησής μου να δεχθώ την πρόταση που μου έκαναν οι εγκληματίες του δικτύου Χακάνι», δήλωσε ο Μπόιλ.
Διαβάζοντας ένα κείμενο που είχε προετοιμάσει μπροστά στις κάμερες, ο Καναδός πρώην αιχμάλωτος, σχεδόν με δάκρυα στα μάτια πρόσθεσε ότι εξαιτίας της άρνησής του «βιάστηκε η σύζυγός μου, όχι ως μια μεμονωμένη πράξη, αλλά από έναν φρουρό, τον οποίο βοήθησε ο επικεφαλής των φρουρών και επόπτευε ο διοικητής του δικτύου Χακάνι Αμπού Χάτζαρ».
https://gucdtttl.blogspot.com/2019/04/blog-post_100.html
https://joweaxwm.blogspot.com/2019/03/blog-post_92.html
Πηγή: REUTERS/Mark Blinch
Πηγή: REUTERS/Mark Blinch
Ο Μπόιλ επεσήμανε ότι οι Ταλιμπάν, στους οποίους αναφέρθηκε με το επίσημο όνομά τους, το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, διεξήγαγαν έρευνα πέρυσι και επιβεβαίωσαν ότι το δίκτυο Χακάνι διέπραξε το 2014 αυτά τα εγκλήματα εις βάρος της οικογένειάς του.
Ζήτησε μάλιστα από τους Ταλιμπάν «να αποδώσουν στην οικογένεια μου τη δικαιοσύνη που μας οφείλουν».Τόνισε ότι είναι σημαντικό πλέον η οικογένειά του να καταφέρει να «δημιουργήσει ένα ασφαλές καταφύγιο» και εξέφρασε την επιθυμία να προσφέρει στα παιδιά τους, εκτός από παιδεία, ένα περιβάλλον στο οποίο θα μπορέσουν «να ανακτήσουν ένα μέρος της παιδικής τους ηλικίας που έχασαν».
γιατι γελαμε στον υπνο μασ
θεοδωρος μανωλίδης
No comments:
Post a Comment